Fair Housing Fair 2020: Housing Access For All

February 13, 2019, Oregon Convention Center, Oregon Ballroom 201-202-203

On Thursday, February 13th Multifamily NW is putting on the largest Fair Housing educational event on the West Coast - The 2020 Fair Housing Fair! A robust schedule of events awaits the attendees.

The annual Fair Housing Fair is not to be missed! It celebrates fair housing laws and empowers compliance with a day of in-depth education featuring national speakers, interactive learning and unique breakout sessions that create a customized and interactive environment for attendees.

REGISTER HERE

THANK YOU TO OUR SPONSORS

PLATINUM EVENT PARTNERS

GOLD EVENT PARTNERS

SILVER EVENT PARTNERS

EVENT SPONSORS

Lanyard Sponsor


Class Schedule 

Download HERE

2020 Fair Housing Fair Tentative Schedule – Thursday, February 13th, 2020

 8:00am – 9:00am      (60min)      Registration & Breakfast

 9:00am – 9:20am      (20min)      Welcome & Trivia Practice

 9:20am – 9:50am      (30min)      Keynote Speaker

  •  Recent Trends in Fair Housing (Leah Sykes, Greenspoon Marder)

 9:50am – 10:05am   (15min)       Break

 10:05am – 11:00am (55min)       Breakout Session #1

  • Recent Fair Housing lawsuits and settlements (James Kordich, HUD)
  • Marketing & Leasing: Best practices for the leasing experience (Brandy Guthery, Guardian Management)
  • Conflict Engagement Best Practices I: General Principles (Conflict Intervention Service)

 11:00am – 11:15am     (15min)   Break

 11:15am – 12:15pm   (60min)    Breakout Session #2

  • Common Fair Housing Mistakes by Vendors and Maintenance Staff (Barb Casey, Kennedy Restoration & Ryan Ridgeway, GSL Properties & Marcel Gesmundo, Greenspoon Marder)
  • Reasonable Accommodation Process Documentation (Leah Sykes, Greenspoon Marder)
  • Hoarding: Working with People with “too much stuff” (Multnomah County Hoarding Taskforce)

 12:15pm – 1:00pm   (45min)       Lunch and Trivia Practice

 1:00pm – 1:15pm     (15min)       Break

 1:15pm – 2:15pm     (60min)       Breakout Session #3

  • Common Issues in Fair Housing Design and Construction (James Kordich, HUD)
  • LGBTQI+ Inclusion Strategies and Housing Protections (Iden Campbell, Basic Rights Oregon)
  • Portland’s FAIR Ordinance Overview (Leah Sykes, Greenspoon Marder)

 2:15pm – 2:30pm    (15min)        Break

 2:30pm – 3:30pm   (60min)         Breakout Session #4

  • Conflict Engagement Pest Practices II: Personal Bias and Othering (Conflict Intervention Service)
  • Individualized Assessment under FAIR (Leah Sykes, Greenspoon Marder)
  • Sexual Harassment in Housing (Oneshia Herring, DOJ)

3:30pm – 3:40pm   (10min)         Break

 3:40pm – 4:30pm   (50min)         End of Session Trivia & Prize Giveaways

 
REGISTER HERE